Skrova

Flotte, deilige, vakre

Skrova

N 68°10'

 

Ø 14°40'

Skrova er en liten øy i Vågan kommune i Lofoten, litt sør for Svolvær. Øya har ca 180 innbyggere og hit går både hurtigbåt og bilferge.

Stedet har vært et av de store, tradisjonsrike fiskeværene både når det gjelder fiske, kvalfangst og fiskeforedling med langt flere innbyggere enn i dag og med et stort antall sesongfiskere i tillegg om vinteren. I dag er lakseoppdrett hovedarbeidsplassen på øya, men det er også fortsatt fiskemottak i skreisesongen.

Uten veiforbindelse har stedet bevart en spesiell ro og stillhet og nærhet til naturen samtidig som det er historie forbundet med alle hus og bygninger på øya.

Turister er hjertelig velkomne til øya, men på grunn av begrenset overnattingskapasitet, vil det aldri bli for mange.

Skrova med sin unike beliggenhet midt ute i Vestfjorden har flere soltimer og mindre nedbør enn ellers i Lofoten og kan tilby et mangfold av naturopplevelser. Flotte turstier blant annet til toppen av Skrovafjellet hvor det er et fantastisk rundskue både mot Lofotveggen, mot fastlandskysten i Hamarøy og Steigen, innover Ofoten og utover havet. Du kan ligge på kritthvite sandstrender og bade i blågrønt hav. Eller dra på fisketur eller havørnsafari.

Høst og vinter er også en opplevelse i Skrova. Ruskevær med svært hav eller nordlys og stjernehimmel.

Skrova er et levende, lite samfunn med butikk, post, skole, barnehage, og restauranter og galleri i sommermånedene.

Bo i Skrova, se link : www.visitskrova.no

Våre utstillinger er tilgjengelig året rundt, for mer informasjon om hvilke utstillinger vi har så kan du se våre utstillere

Se utstillere

Trå deg rundt øya

N 68°10'

 

Ø 14°40'

Lei foreningens tråbiler (da støtter du foreningens arbeid samtidig). De 7 tråbilene leies ut på Heimbrygga i åpningstidene - ta kontakt i baren.

Besøkende kan også benytte seg av Skrova Øysykler som du finner ved brannstasjonen på øya. De tolv syklene kan leies hele døgnet ved å laste ned appen Skrova By Sykkel

Husk å ha engangskode tilgjengelig enten via kodebrikke eller mobil.

Øysyklene er en del av SOPS´ utstillinger å viser portretter av Skrova skoles elever.

Landets eneste rullende utstilling!